7 November 2010

Mõne sõnaga kohalikust elust

Ma pole Gold Coast'il veedetud 2 nädala jooksul, vist ühtegi morni nägu näinud. Pole väga imestada ka kui ilmad on ilusad, ookeani lained tormavad mühisedes ja vahutades suure hooga liivasele rannale ja töötunde nädalas ei tule üldjuhul kokku üle 38. Mis on siin morniks ja tõsiseks tegevat?:) Üldine elatustase tundub olema väga hea. Oma eluga hakkama saada lihtsa- ja tavalise tööga pole üldse keeruline. Londoniga võrreldes on siin veelgi kergem ja odavam minu arust. Väga arusaadav, et inimesed on rõõmsad kui elu on stabiilne ja homse pärast muretsema ei pea. Autodele juuaandmine ja ühistransport on kindlasti odavamad kui näiteks inglaste pealinnas. Meie noorel Eesti Vabariigil on veel pikk tee käija. Toit mis poes müüakse on vist ainuke asi mis on vahel mõtlemapanevalt kallis. Isegi kallim kui Londonis. Selle eest pole jälle vaja osta siin saapaid, villaseid sokke, kasukaid, sulejopesid, pakse kampsuneid jne:) Neid ei ole Gold Coast'il lihtsalt vaja. Piisab mõnest paarist plätudest, t-särkidest ja lühikestest pükstest:)

Elu hakkab siin pihta päikesetõusuga. Täna läksime näiteks kella 9-ks hommikul randa ja see oli rahvast tulvil. Inimesed tahavad päeva valgemat osa maksimaalselt ära kasutada, kuna pimedaks läheb üsna vara ja kiiresti. Suvel on see vist umbes poole 7 ajal õhtul kui päike peitu läheb. Umbes-täpselt võib öelda, et aasta jooksul on ööpäevas 12h pime ja 12h valge. Midagi nii ta peaks olema. Pole fakte täpsemalt lugenud. Igaljuhul selliseid pikki suveõhtuid nagu euroopas, siin ei ole. Randa minnes on alati kasulik pähe panna müts ja ennast vähemalt 30+ päikesekreemiga sisse määrida, sest muidu võib väga lihtsalt päike sulle liiga teha. Nagu Austraaliale kohane on rannad surfijaid täis. Kes surfilauaga, kes bodyboardiga. Iseenesestmõistetavalt on see spordiala siin väga populaarne.

Räägiks ka paar sõna kõige tähtsamast asjast - õlust. Õllet on kasulikm osta siin kasti kaupa. Mõistliku kangusega(4,2-5,2 volti) 0,33 24pack maksab umbes 32-40 dollarit. Sellest odavamad õlled on juba natuke lahjemad (3,0-4,0 volti)ja ma pole neid isegi proovinud. Samas kui osta tavaline 6pack siis selle hinnaks võib vabalt olla 15-20 daala. Austraalia soodustab õlle joomist - ostke kast, sest siis on õlle odavam!:) Parimad margid mida seni limpsinud olen on Tooheys Extra Dry, Sail & Anchor Dry Dock ja Carlton. Mujal maailmas kui numero uno Austraalia õllena tuntud Fostersit, siin polegi näinud veel.

Meil on lahedad naabrid. Üks värskelt kihlunud noor paarike koos oma kassi Molly'ga on ühel pool ja kohe-kohe ülikooli lõpetavat 4-5 nooremat inimest teisel pool. Esimesena nimetatud korraldasid reedel enda juures väikse kihluspeo mis lõppes suure hulga tühjade õllepudelitega ja laulu ja kidramänguga. Kohal olid austraalased, uus-meremaalased, lõuna aafriklased ja eestlased. Multinational engagement mash up:) Sai nii mõnegi toreda vestluse maha pidada ja inimesi tundma 6ppida. Toit, mis pakuti oli väga maitsev. Samas saatsime Eesti poole majakaaslase Vello. Olen kindel, et tal oli väga raske laupäeva hommikul lennujaama minna:) Mul pole nüüd kellegagi kasti õllet kahepeale osta:) Velts peab vist ikkagi tagasi tulema sest mis seal lumehanges ikka pikutada - päike ja ookean on põhiline!

Aeg on käes ja tuleb tööle minna aga ainult 3,5 tunniks:) Not bad eh?

2 comments:

  1. Tervitusi Eestist :-)

    Minule endale meeldis selline õlu: Victoria Bitter. See nagu eesti A. Le Coq Premium ;-) Aint seda jõin kuu aega seal :D Whisky-t sai ka maitstud :-P

    Kus tööl käid?

    Edu sulle!
    Marco

    ReplyDelete
  2. tere!

    Tööl käin Southportis. Selline koht nagu George's Paragon Waterfront Seafood Restaurant. jala tööle 20 min ja rattaga alla 10 min. Olen külma letis - salatid ja muu külmkapi värk + magustoidud. Juba hakkab looma vaikselt. 2 päeva alles tööl olnud ja esimesel päeval olin natuke roostes kuna pole köögis töötanud pea 4 aastat.

    Aivo

    ReplyDelete