17 April 2011

Mis toimus...

Jõudisn hetke eest linnast koju ning olen mõistlikult väsinud. Seljataga on aktiivne nädalavahetus mis sisaldas Arsenali, jalgpalli, 2 õlut. staadionituuri, paaditrippi ja paar huvitavat pidu.
Sel nädalavahetusel toimus Melbourneis, Arsenal Australia fänniklubi, mille auväärne liige ma olen, kokkutulek. Reede õhtust kuni esmaspäeva varajaste tundideni teemaks Arsenal. Minu jaoks sobis:) Tegelikult see nädalavahetus ei ole veel läbi sest kell 01.00 Melbourne'i aja järgi algab inglise meistriliigas mäng Arsenali ja Liverpooli vahel ja ma kavatsen seda Celtic Club'i vaatama minna. Celtic Club on Arsenali fännide tavapärane kokkusaamiskoht Melbournei's. Seal toimusid ka meie õhtusöömad ja õllejoomised lõppenud nädalavahetusel. Õlut sai ikka rohkem ära juua kui ainult 2. Arsenal Australia kodulehe esilehel on ka näha programm mille me edukalt läbisime, abiks päikeselised ilmad.
Reede õhtul saime Celtic Club'is kokku, sõime õhtust, tutvusime, rääkisime elust, ilmast ja jalgpallist. Pärast õhtusööki mindi pubi alumisele korrusele kus läks väike trall edasi. Mingi aja ma seal viibisin ja siis otsustasin lahkuda. Celtic Club'ist ära minnes tuli mõte mööda kesklinna väikseid tänavaid liikuda. Mingi hetk sattusin kokku 4 võhivõõra inimesega kes parajasti niisama seisid ja tegid suitsu. Rääkisime paar sõna juttu ja edasi jätkus õhtu kuskil nurgataguses klubis kus oli parajasti käimas mingi pidudesarja avapauk. Konkreetne reiv, ma ütlen! Huvitav elamus oli see kõik. Muusika mida seal peol mängiti oli üle keskmise sürrealistlik. Ma ei saanudki aru mis asi see oli. Mingi omapärane rütm.
Vahepeal kaotasin oma uued semud rahvamassi ära ja pärast pooleteisetunnist ringi chillimist otsustasin lahkuda. Õues seisid aga uued hõumid samas kohas kus algul trehvasime. Selgus, et üks nendest oskas räppida üsna hästi ja me kõik otsustasime kordamööda beatboxi teha. Filmisin seda asja ka natukene. Loodan midagi sellest materjalist ehk ka avaldada kunagi. Järgmisel päeval videosid vaadates sain aru, et minust beatboxerit ei saa aga maruvahva juhtum sellegipoolest. Hiljem nagu ikka tavapärane pärastpidu tripp söögikohta ja siis koju.
Gooners

Järgmise päeva hommikul oli taas teemaks Arsenal. Pargis nautisime ilma ja mängisime jalgpalli. Minust eriti suurt mängumeest ei old kuna eelmise päeva õlled olid oma töö teinud. Õnneks sain jala valgeks ehk lõin 1 värava. Hea seegi. Pärast jalkat liikusime Yarra jõe äärde grillima. Hõivasime 2 suurt avalikku grilli ja sumisesime jutuhoos ja päikesepaistega maitsestatud õllevines.
Õhtul toimus Celtic Clubi's taas õhtusöök. Sekka räägiti natuke Arsenal Australia organisatsiooni tegemistest ja arengukäigust. Pärast seda läksid osad Crown Casino'sse pidutsema mina aga suundusin koju. Kodus pikutasin veidi ja üsna pea anti uus stardipauk ja läksime koos Hannaga reivima. Käisime Brown Alley nimelises klubis drummi ja bassi elavat legendi, Danny Byrd'i, vaatamas. Raju pidu! Mees on muusika mängimises ja miximises oma ülesannete kõrgusel. Kelle teetass on DnB ja kui avaneb võimalus seda meest näha laivis siis soovitan soojalt. Pärast pidu Hannaga kiire Mac ja siis koju.
Täna hommikul ajasin umbes 10 aeg jalad alla ja suundusin Melbourne Cricket Ground nimelisele staadionile. Seal ootas Arsenali hulle ees väike teemaväline staadionituur. Peamised spordialad mida seal mängitakse on krikett ja austraalia reeglitega jalgall. Meile näidati seest ja väljast ehitist, mis mahutab natuke üle 100 tuhande inimese. Maailmas peaks see olema suuruselt seitsmes spordiareen. Nii see giid seal pajatas.
Pärast tuuri käisime all korrusel muuseumis kus oli palju kriketti ja austraalia jalgpalli teemalist. Huvitavaim osa muuseumist oli minu jaoks aga Melbourne 1956 olümpiamängud. Melbourne Cricket Ground ehk MCG kohandati nende mängude jaoks ümber ja läks olümpia ajalukku kui esimene linn lõunapooluselt, kus peeti olümpiamängud. True story...
Las puhkab

Muuseumist lahkusime jällegi Yarra jõe äärde kust võttis meid peale väike jõekruisipaat mis sõidutas meid Yarra jõel umbes poolteist tundi. Saime jälle nautida ilma, sööki ja õllet:) Pärast paadikruisi lõppes Arsenal Australia ürituse põhiosa. Punkt pannakse siis varsti juba 3 ja poole tunni pärast kui vaadatakse mängu Liverpooliga. Loodame, et see punkt saab olema võit ehk 3 punkti Arsenali kotis. Aga ei ole alati Arsenaliga need lood nii lihtsad. Loodame parimat.

Mis siis veel... Mõned nädalad tagasi korraldasime Hannaga oma elukohas väikse peo. Pidu ei osutunudki rahvaarvu poolest nii väikeseks. Kuna kutsutud olid paljud sõbrad minu hosteliselamise päevilt siis oli mingi hetk korter rahvast täis. Arvan, et äkki ligi 30 inimest võis küll olla. Pidu läks hästi ja ilma suuremate vahejuhtumiteta. Kui siis nii palju, et sinine vilkur käis korraks ukse taga ja soovis meile head pidu aga muusikat pidime vaiksemaks keerama. Mis meil muud üle jäi - jätkasime pidu.
Käisin ka austraalia reeglitega jalgpallilahingut vaatamas Etihad Stadium'il. See oli ka huvitav ja uus kogemus. Võistkondadest olid esindatud Collingwood ja North Melbourne. Kuna ma elasin Collingwoodi hostelis ja minu elukoht hetkel asub Collingwoodist kiviviske kaugusel siis oli selge kellele ma kaasa elasin. Kui nüüd seda saab kaasaelamiseks nimetada kui enamus ajast üritasime sõbraga mängureeglite Enigmat lahti muukida. Igaljuhul ristike kirjas austraalia reeglitega jalgpalli koha pealt.

Sellised jutud siis.

No comments:

Post a Comment